Bahar alerjisi ve bahar yorgunluğu yaşıyor musunuz? 

Eğer bu sorunları yaşıyorsanız, bahar aylarının yaklaştığı bu günlerde yazımız tam da size göre. Bahar alerjisi ve yorgunluğuyla başa çıkma yöntemleriyle Dr. Ender Saraç’ın şifalı çay tarifleri yazımızda.

Bahar Alerjisi ve Bahar Yorgunluğu Nedir?

Bahar Alerjisi

Bahar mevsiminde meydana gelen, burunda akıntı, burun tıkanıklığı, gözlerde yaşarma ve hapşırma semptomları ile seyreden tablo, bahar alerjisi veya mevsimsel alerjik rinit olarak tanımlanmaktadır.

Bahar Yorgunluğu

Bahar yorgunluğu mevsimsel geçişlere adapte olamayan kişilerde meydana gelen bir sağlık sorunudur. Kış aylarından sonra yavaşlayan metabolizmanın bahara geçişe anında uyum sağlayamaması nedeniyle kişilerde meydana gelen uykusuzluk, stres, yorgunluk gibi sorunların bütünüdür. Kısaca bahar yorgunluğu; mevsim geçişlerinin neden olduğu ısı, ışık ve nem değişikliğine vücudumuzun uyum sağlamaya çalışma süreci olarak tanımlanabilmektedir.

  • Birçok rahatsızlığa iyi geldiği gibi alerjiye de iyi gelen hacamat uygulamasından faydalanmak.
  • Halsizlik ve yorgunluk hissini gidermek, bağışıklık sistemini güçlendirmek gibi birçok faydası bulunan Ozon Tedavisi’nden faydalanmak.
  • Doğal Quercetin (Alerjiyi Baskılayan Madde) içeren besinleri tüketmek.

Doğal Quercetin (Alerjiyi Baskılayan Madde) içeren besinler; soğan, elma, ayva, pırasa ve taze soğandır. 

  • Probiyotik ağırlıklı beslenmek. Fakat o besinlere karşı gıda ıntoleransınız bulunuyorsa probiyotik takviyesi almak.

Gıda intoleransı, tüketilen bir besinin içinde bulunan bir maddeye karşı sindirim sisteminin reaksiyonudur. Gıdadaki bir madde bireyin sindirim sistemi tarafından düzgün bir şekilde sindirilemez veya parçalanamaz. Bu durum sindirim sistemini tahrip olmasına ve hasarlara neden olmaktadır.

  • En az 2-3 hafta süre ile mayalı ve glutenli gıda tüketimini bırakmak.
  • Uyku düzenine dikkat etmek.
  • Stresten uzak durmak.

Dr. Ender Saraç’tan Alerji Çayı Tarifi

Malzemeler

  • Elma Kabuğu
  • Ayva Kabuğu
  • Şahtere Otu
  • Isırgan Otu

Malzemeler sıcak suda, ağzı kapalı şekilde 3-4 dakika demlendikten sonra tüketilebilir. Mutlaka şekersiz olarak tüketilmelidir.

Herkese şifa olması dileğiyle…

Leave a comment